Αληθινές Ιστορίες…

kynhgi2019Αλήθεια, από τι είναι φτιαγμένο το σύμπαν, σκέφτηκε ο Μικρός Πρίγκιπας σαν πήρε την απόφαση να φύγει απ’ το μικρό του πλανήτη, τον Β612 και να γνωρίσει τον κόσμο. Ήξερε καλά ότι άφηνε πίσω τους το αγαπημένο του λουλούδι να τον περιμένει, μα η επιθυμία του μα περιπλανηθεί, να δει και να μάθει ήταν τόσο μεγάλη που έπρεπε να φύγει το δίχως άλλο. Θα γυρνούσε όμως ξανά πιο πλούσιος, γεμάτος γνώσεις κι εμπειρίες. Κι αυτή ήταν κι η υπόσχεση που έδωσε στο τριαντάφυλλό του, πριν ξεκινήσει, πετώντας με τα φτερά των αποδημητικών πουλιών.

Σταμάτησε στον πρώτο πλανήτη που βρήκε μπροστά του, τον ΜΒ36. Εκεί κατοικούσε ένας μοναχικός βασιλιάς που πίστευε ότι το μυστικό της εξουσίας είναι η λογική. Κι όμως ήταν τόσο παράλογος! Δεν είχε κανέναν να διατάζει! Ο Μικρός Πρίγκιπας κατάλαβε πως έπρεπε να φύγει. Κι έτσι έκανε.

Ο επόμενος σταθμός του ήταν ο Κ815, ο πλανήτης του ματαιόδοξου με τους πολλούς καθρέφτες. Η μόνη του έγνοια ήταν να τον θαυμάζουν, να τον χειροκροτούν, να του κάνουν υποκλίσεις. Δεν σκοτιζόταν αν ήταν αλήθεια ή ψέματα. Κοίταζε στους καθρέφτες του και καμάρωνε τον εαυτό του. Δεν μπορούσε να δει τίποτα άλλο πέρα απ’ τον ίδιο. Ο Μικρός Πρίγκιπας κατάλαβε πως ίσως, αν ταξίδευε λίγο ακόμα, να τον περίμεναν πιο συναρπαστικές εμπειρίες.

Οι αστρικοί δρόμοι τον οδήγησαν στον πλανήτη των αριθμών όπου κατοικούσε ο επιχειρηματίας. Ένας άνθρωπος πολυάσχολος που τα μάτια του σπίθιζαν μονάχα όταν κέρδιζε πλούτη. Κι αφού δεν είχε τι ν’ αγοράσει, αγόραζε τ’ αστέρια για να νιώθει πλούσιος…

Ο Μικρός Πρίγκιπας παραξενεύτηκε πολύ και σαστισμένος συνέχισε το ταξίδι του, ώσπου μια χάρτινη σαΐτα τον χτύπησε στην πλάτη. «Τι ήταν πάλι ετούτο το παράξενο αεροπλάνο;» σκέφτηκε και γεμάτος περιέργεια άνοιξε το χαρτί και διάβασε «Α- λη- θι- νές Ι- στο- ρί- ες». Τώρα είχε σαστίσει ακόμα περισσότερο. Πού έπρεπε λοιπόν να πάει για να δει και να γνωρίσει τις Αληθινές Ιστορίες;

Η απορία αυτή δεν άργησε να λυθεί σαν έφτασε στον επόμενο πλανήτη, τον ΓΦ49, όπου ζούσε ένας γεωγράφος.

Μ.Π –Τι θα πει «γεωγράφος»;

Γ – Είναι ένας σοφός άνθρωπος που ξέρει πού βρίσκονται οι θάλασσες, τα ποτάμια, οι πολιτείες, τα βουνά και οι έρημοι.

Μ.Π – Επιτέλους! Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον! Έχετε και εδώ ωκεανούς, βουνά, πολιτείες, ποτάμια και ερήμους;

Γ- Δεν μπορώ να ξέρω! Εγώ μόνο καταγράφω όσα μου λεν οι ταξιδιώτες. Εσύ είσαι ο εξερευνητής.

Μ.Π – Και γω που πίστευα ότι είχα βρει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ποιον πλανήτη με συμβουλεύετε να επισκεφθώ;

Γ- Τη Γη! Έχει πολύ καλή φήμη!

Και πρώτα πρώτα δεν είναι τυχαίος και ανώνυμος πλανήτης. Είναι μεγάλος και παράξενος! Τον κατοικούν εκατόν είκοσι βασιλιάδες, τριακόσια εκατομμύρια επιχειρηματίες, εννιακόσια εκατομμύρια ματαιόδοξοι και τριάμισι εκατομμύρια μεγάλοι.

Α! Ξέχασα να σου πω! Υπάρχουν και παιδιά, κάτι μικρά ανθρωπάκια, όπως κι εσύ, που θα σου μάθουν Αληθινές Ιστορίες.

Ο Μικρός Πρίγκιπας θυμήθηκε τη σαΐτα. Άνοιξε το χαρτί, αλλά δεν πρόλαβε να ρωτήσει τον γεωγράφο τι εννοούσε, γιατί ένα αστρικό νέφος τον παράσυρε και τον έριξε στη Γη.

«Τι αλλόκοτος πλανήτης» σκέφτηκε, «πάλι καλά που φέγγουν αστέρια στον ουρανό του, αλλά εγώ θέλω να γνωρίσω τους ανθρώπους και τα παιδιά».

Σαν βγήκε ο ήλιος, ο Μικρός Πρίγκιπας πήρε τον δρόμο για να βρει τους ανθρώπους. Καθώς διάβαινε παρατήρησε πως το χώμα είχε βαθιές ρωγμές.

Σαν έσκυψε να δει μια δεύτερη σαΐτα τον πέτυχε στην πλάτη. Άνοιξε με προσοχή το χαρτί που έγραφε με κεφαλαία γράμματα: «ξηρασία».

συνεχίζεται


Εκτύπωση   Email