Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι αύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, θα δοθούν τα ενδεικτικά και τα απολυτήρια των μαθητών μας. Οι μαθητές θα έρθουν κανονικά στο σχολείο και θα σχολάσουν στις 9.30΄. Οι γονείς μπορούν να έρχονται για να μιλήσουν με τον δάσκαλο ή τη δασκάλα του παιδιού τους, από τις 8.30΄ μέχρι τις 9.30΄ . 

Το Ολοήμερο Τμήμα δεν θα λειτουργήσει. Για τους μαθητές που μεταφέρονται, η πρωινή μεταφορά θα γίνει κανονικά, ενώ η μεσημεριανή δεν θα πραγματοποιηθεί. Να φροντίσουν οι γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο, στις 9.30΄. 

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από τη λήξη των μαθημάτων (13.15) έως τις 16.00 με δυνατή ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης και στις 15.00. Στο πρόγραμμα κάθε ημέρας αντιστοιχούν 2 ώρες μαθήματος καθώς και ώρα φαγητού- χαλάρωσης.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν:
- οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
- οι μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι.

Οι εγγραφές των μαθητών που γεννήθηκαν το 2012 ξεκινούν στις 2 Μαΐου  και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 (Φ.6/65742/Δ1/25-4-2018)Φ.6/65742/Δ1/25-4-2018)

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

1. Συμπλήρωση αίτησης (χορηγείται από τη διεύθυνση του σχολείου)

2. Βεβαίωση φοίτησης σε νηπιαγωγείο

3. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας, για έλεγχο των απαιτούμενων εμβολίων.

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε την πρόθεση να βοηθήσουμε δάσκαλοι, μαθητές και γονείς:

Α. με τη συγκέντρωση χρημάτων, την περίπτωση του μικρού Νικόλα, 8 ετών, μαθητή σε σχολείο της Καστοριάς, που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του. Για τον λόγο αυτό, κάνουμε έκκληση σε όλους σας να συνδράμετε με το υστέρημά σας για να μπορέσει ο μικρός Νικόλας να ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας του. Η συγκέντρωση του ποσού και η κατάθεση θα γίνει από το σχολείο μας (οι μαθητές μας θα τα μαζέψουν και οι ίδιοι θα τα καταθέσουν) σε τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΜΑΖΙ ΣΟΥ».

Β. με βιβλία λογοτεχνικά που έχετε διαβάσει, τη βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Βιβλία για παιδιά, νέους και ενήλικες, βιβλία που θα μπορέσουν να γεμίσουν δημιουργικά την ώρα των μικρών και μεγάλων ασθενών του Νοσοκομείου μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε και στις δύο κοινωνικές δράσεις που οργανώνει το σχολείο μας, όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχετε δείξει έμπρακτα την ευαισθησία σας, σε παρόμοιες δράσεις

Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας. Ακολουθεί η απόδειξη κατάθεσης 972,80€ για τον μικρό Νικόλα και τις επόμενες ημέρες θα παραδώσουμε τα λογοτεχνικά βιβλία που προσφέρατε στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς της Στ΄ τάξης,

σας παραθέτουμε την εγκύκλιο του ΥΠΕΘ για την εισαγωγή των μαθητων στα Μουσικά Γυμνάσια, για το σχολικό έτος 2018-2019.

"Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Γυμνασίων» (Β΄ 1371) σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων.
Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2018-2019, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στο Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα) από τις 2 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2018. Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.