Αγαπητοί γονείς, 

σας ενημερώνουμε λοτι ο κατάλογος των πιστοποιημένων δομών του Υπουργείου Υγείας για τη διάγνωση και την πιστοποίηση μαθησιακών δυσκολιών είναι εδώ

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας καθιέρωσε μια δράση κατά την οποία η σχολική τσάντα θα παραμένει στο σχολείο για ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, με στόχο οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία των μαθημάτων το διάστημα αυτό και να υποστηριχτεί η δημιουργική επαφή και η επικοινωνία με τους γονείς τους. Στο πλαίσιο αυτό, και για το μήνα που διανύουμε, οι τσάντες των μαθητών θα παραμείνουν στο σχολείο το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιανουαρίου.

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων/τμημάτων θα ενημερώσουν σχετικά τους μαθητές για ενδεχόμενες προσαρμογές επί του προγράμματος της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, κυρίως σε ό,τι αφορά τυχόν βιβλία που απαιτείται να φέρουν μαζί τους την ημέρα αυτή.

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι την  Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 13.15΄-14.00΄θα γίνει η επίδοση της βαθμολογίας Α΄ τριμήνου στους γονείς, από τους δασκάλους/ες των τάξεων, σύμφωνα με οδηγίες της Φ.7Α/ΦΜ/212191/Δ1/4-12-2017, εγκύκλιο του ΥΠΕΘ.
Για συζήτηση και αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο του παιδιού σας αξιοποιείστε τις εβδομαδιαίες ώρες συνεργασίας των δασκάλων και εκπ/κών ειδικοτήτων του σχολείου μας. Οι ώρες συνεργασίας έχουν ανακοινωθεί γραπτώς στα παιδιά και υπάρχουν αναρτημένες στο διαδικτυακό χώρο του σχολείου μας
Το Ολοήμερο Τμήμα του σχολείου μας θα λειτουργήσει κανονικά

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Οι μαθητές, ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν  από καρδιάς την κα. Σταματάκη Στέλλα, γονέα του σχολείου μας για την χορηγία ενός Η/Υ (i5) και ενός εκτυπωτή laser έγχρωμου, αξίας 540€ και την κα. Αργυρώ Χόμπη, παλιά μαθήτρια του σχολείου, γραφική ύλη αξίας 200€.

 Με εκτίμηση

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και ο δ/ντής του σχολείου

Αγαπητοί μας γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης, της 1ης Περιφέρειας Ρεθύμνου, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, με τίτλο: «Διδάσκοντας Θρησκευτικά με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στο Δημοτικό Σχολείο». Η ημερίδα έχει εγκριθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε & Δ.Ε. Κρήτης με την υπ’ αριθ. 12493/15-11-2017 απόφαση.

Δεν θα γίνουν μαθήματα εκείνη την ημέρα.

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ