kynhgi2019Αλήθεια, από τι είναι φτιαγμένο το σύμπαν, σκέφτηκε ο Μικρός Πρίγκιπας σαν πήρε την απόφαση να φύγει απ’ το μικρό του πλανήτη, τον Β612 και να γνωρίσει τον κόσμο. Ήξερε καλά ότι άφηνε πίσω τους το αγαπημένο του λουλούδι να τον περιμένει, μα η επιθυμία του μα περιπλανηθεί, να δει και να μάθει ήταν τόσο μεγάλη που έπρεπε να φύγει το δίχως άλλο. Θα γυρνούσε όμως ξανά πιο πλούσιος, γεμάτος γνώσεις κι εμπειρίες. Κι αυτή ήταν κι η υπόσχεση που έδωσε στο τριαντάφυλλό του, πριν ξεκινήσει, πετώντας με τα φτερά των αποδημητικών πουλιών.

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη  7 Νοεμβρίου  τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω διενέργειας πανελλήνιων εκλογών των εκπ/κών της Α/θμιας Εκπ/σης για την ανάδειξη αιρετών στο ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στο  2ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνης συνεχίζεται η δράση της υιοθεσίας που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια στην οποία τα παιδιά της Έκτης τάξης έχουν υπό την «προστασία» τους τα παιδιά της Πρώτης τάξης.

Το πρόγραμμα για φέτος ξεκίνησε την Τρίτη 9  Οκτωβρίου 2018 από μαθητές  του ΣΤ3 και Α2 τμήματος. Μετά από ένα παιχνίδι που έγινε μεταξύ τους δημιουργήθηκαν με τυχαίο τρόπο τα ζευγάρια. Κάπως έτσι ξεκίνησε το υπέροχο αυτό «ταξίδι» της  υιοθεσίας. Στο επόμενο βήμα τα μεγαλύτερα παιδιά εξηγούσαν στα μικρότερα τι σήμαινε όλο αυτό και πως μπορούσαν να στηριχτούν πάνω τους για ο,τιδήποτε. Έπρεπε να καταλάβουν πως οι συναντήσεις και η επικοινωνία θα είναι συνεχείς καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους.

Ένα ερώτημα που  προέκυψε από τα μεγάλα παιδιά το οποίο έπρεπε να πάρει απάντηση ήταν: «Πώς ένοιωθαν άραγε τα μικρά μας»; Όταν λοιπόν ρωτήθηκαν, οι απαντήσεις ήταν σχεδόν ίδιες : «Νιώθω ασφάλεια, έχω κάποιον να με προσέχει»,«Τελικά δεν είμαι μόνος μου», «Αν συμβεί κάτι θα τρέξω στον φίλο μου». Από την άλλη το αίσθημα ευθύνης των μαθητών της ΣΤ’ τάξης γίνεται όλο και μεγαλύτερο. «Πρέπει να το κάνω να νοιώσει την ασφάλεια που αναζητά στο εντελώς καινούριο περιβάλλον», «Πρέπει να καταφέρω να του δείξω πως είναι ευπρόσδεκτο», «Πρέπει να το φροντίσω μέσα στο σχολικό χώρο».

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στο σχολείο μας θα γίνουν παρουσιάσεις και δράσεις για το Ολοκαύτωμα της Ι. Μ . Αρκαδίου. Θα ακολουθήσει Συνεδρίαση του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας.

Το Ολοήμερο Τμήμα δε θα λειτουργήσει.

Τα παιδιά θα σχολάσουν στις 10.00΄, εκτός από αυτά που συμμετέχουν στην παρέλαση. Αυτά θα σχολάσουν στις 11.00΄ (10.00-11.00πμ. θα κάνουν τελική πρόβα παρέλασης) και ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες, που θα πρέπει να πάνε για κατάθεση στεφάνου, θα σχολάσουν στις 12.15΄.

Για την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου τα παιδιά που συμμετέχουν στην παρέλαση, θα πρέπει να βρίσκονται στις 9.15΄στο χώρο του σχολείου.

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Αγαπητοί γονείς,

με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα είναι κλειστά αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου λόγω πρόβλεψης έντονων καιρικών φαινομένων .

Με εκτίμηση

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ