Δραστηριότητες στις Φυσικές Επιστήμες για παιδιά 6 - 11 ετών

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 6.30 - 8.30 μμ, στην αυλή του σχολείου μας, λίγο πριν τη θεατρική παράσταση μαθητών μας το "Πρωινό άστρο" του Γ. Ρίτσου, τα παιδιά μας θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες βιωματικές για τις Φυσικές Επιστήμες.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης και  το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Pri-Sci-Net. Σας περιμένουμε.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης παρακάτω

4+1 Ημέρες εκδηλώσεων

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στο Σπίτι του Πολιτισμού 2-6 Ιουνίου, οι μαθητές μας με τη βοήθεια των δασκάλων τους θα εκθέσουν τα έργα τους. Επίσης, μουσικές δράσεις, θεατρικά δρώμενα, χοροί και παιχνίδια θα γεμίσουν τις καρδιές μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕ - ΤΡ- ΤΕ - ΠΕ- ΠΑ Έκθεση Εικαστικών  δημιουργιών 6 -10 μμ

ΤΕ 4/6  από τις 7.00 - 9.30 επιπλέον, μουσικές δράσεις, θεατρικά δρώμενα, χοροί και παιχνίδια.

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης

Ομιλία-συζήτηση με τίτλο "Προάγοντας την Ψυχική Ανθεκτικότητα Παιδιών, Εκπαιδευτικών και Γονέων: Μια Ολοκληρωμένη Πρόταση για Παρέμβαση στα Σχολεία"

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι  ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας, την Τετάρτη 21 Μαίου 2014  και ώρα 6.30΄- 9.00΄ μμ.  διοργανώνει ομιλία-συζήτηση με τίτλο "Προάγοντας τη Ψυχική Ανθεκτικότητα Παιδιών, Εκπαιδευτικών και Γονέων: Μια Ολοκληρωμένη Πρόταση για Παρέμβαση στα Σχολεία"
Ομιλητής:   Αναστάσιος ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, Ph.D. ,  Σχολικός Ψυχολόγος με άδεια Εξασκήσεως Επαγγέλματος σε ΗΠΑ & Ελλάδα, Επίκ. Καθηγ. Σχολικής Ψυχολογίας, Υπεύθ.Καθηγ. Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας  ΠΤΠΕ, Πανεπιστήμιο Κρήτης
στο Αμφιθέατρο του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:
6.30΄- 8.00΄μμ.   Δομημένη Ομαδική Συζήτηση & Συλλογή Δεδομένων για την Ψυχική Ανθεκτικότητα (Ερευνητικό)
8.00΄- 9.00΄μμ.   Παρουσίαση του Θέματος, Ανάλυση & Συζήτηση

 Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Δ. ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης

Πρόγευμα στη χλόη

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης) σε συνεργασία με το  2ο Δημοτικό Σχολείο, με αφορμή το έργο "Πρόγευμα στη χλόη" του διάσημου Γάλλου ζωγράφου Έντουαρντ Μανέ - σταθμό στην ιστορία της τέχνης - προσκαλούν τους μικρούς συμπολίτες μας  μαζί με τους γονείς τους, την Κυριακή 1 Ιουνίου   στις 11:30 η ώρα στο Δημοτικό Κήπο, για μια δημιουργική απολαυστική “αισθητική” συνάντηση, ακοής, αφής, όσφρησης, και…… γεύσης!

Κυνήγι Θησαυρού, "Οι θησαυροί της φιλίας"

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου οι δάσκαλοι του σχολείου διοργανώνουν για τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, το 7ο Κυνήγι Θησαυρού. Η ιστορία που εξελίσσεται στο παιχνίδι για φέτος έχει τίτλο: "Οι θησαυροί της φιλίας" και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που γίνονται στο σχολείο μας σε σχέση με τη Σχολική Βία. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Κούκου Βάγια, η οποία αλλάζει σχολείο και αντιμετωπίζεται με επιθετική διάθεση από τους νέους της συμμαθητές/τριες, πουλάκια. Η ιστορία συζητήθηκε με τους μαθητές μας, την ζωγράφισαν και  ... (στο τέλος του κυνηγιού τα υπόλοιπα)

Δείτε παρακάτω την ιστορία και τις οδηγίες για το 7ο Κυνήγι Θησαυρού