Εκδηλώσεις που προγραμματίζει το σχολείο μας για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς,

σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει το σχολείο μας για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς:

Δευτέρα 8/6 – Σάββατο 13/6, Σπίτι Πολιτισμού, 1ος όροφος:

Έκθεση εικαστικών δημιουργιών των μαθητών μας, 19.00΄-22.00΄, με την οργάνωση του κ. Ιωάννη Μανιουδάκη, καθηγητή εικαστικών στο σχολείο μας

"Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο ....... κι η ζωή γιορτή σε πλατεία. Σάββατο 30 Μαΐου 2015, ώρα 5.00μμ - 9.30μμ.

Αγαπητοί γονείς

το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 5.00΄, το απόγευμα, θα μαζευτούμε στο σχολείο μας, μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και φοιτητές του Παν/μίου για να ζωγραφίσουμε τους τοίχους της αυλής μας. Αποτελεί κοινό τόπο ότι, βελτιώνοντας  τις συνθήκες σχολικής διαβίωσης  το σχολικό περιβάλλον γίνεται  περισσότερο χαρούμενο και ελκυστικό. Οι αισθητικές παρεμβάσεις αναβάθμισης του σχολικού χώρου συμβάλ­λουν καταλυτικά στη διαμόρφωση θετικού ψυχολογικού κλίματος στο εκπαιδευτικό περιβάλλον καθώς και στην οικειοποίηση του.

Πέμπτη 2 Απριλίου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΧΑΡΙΖΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ»

Αγαπητοί μας γονείς,

το σχολείο μας για φέτος το Πάσχα δε θα μαζέψει ρούχα ή τρόφιμα, αλλά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σας δίνουμε την δυνατότητα να χαρίσετε ένα ή περισσότερα βιβλία που τα έχουν διαβάσει τα παιδιά σας ή δεν τα χρειάζεστε πλέον στη βιβλιοθήκη σας, προκειμένου αυτά να αποκτήσουν νέα ζωή στη βιβλιοθήκη κάποιου άλλου παιδιού που τα έχει ανάγκη.

Η δράση αυτή αποτελεί μια καλή πρακτική της επαναχρησιμοποίησης αλλά και της προσφοράς.

Από τη Δ/νση του Σχολείου

ActionAid: Παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση 2015

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στις δράσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015* με τίτλο «Η εκπαίδευση στον στόχο ξανά» που συντονίζεται από την ActionAid. Τις δράσεις πραγματοποίησε η Στ2 τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα. Πόπη Καπέλλου.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου. Αποκριάτικη γιορτή του σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθούν δράσεις με αφορμή τις Απόκριες. Τα παιδιά δεν θα έχουν μαζί τους τσάντες και μπορούν να έρθουν ντυμένα με αποκριάτικες στολές. Προγραμματίζονται:

Κυνήγι θησαυρού για τους μαθητές των Δ΄- Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, κατασκευή χαρταετού με τη βοήθεια των προσκόπων για όλες τις τάξεις, εικαστικό εργαστήρι, κατασκευή και σύνθεση φιγούρας αρλεκίνου από τα παιδιά Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων, με θέμα, «Η σιωπή δεν σταματά τη βία. Μη φοβάσαι μίλα»,