Το κυνήγι θησαυρού ξεκίνησε με τη δήλωση συμμετοχής από τις ομάδες (1 ομάδα κάθε τμήμα της Δ΄ Ε΄ και Στ΄ τάξης, σύνολο 9 ομάδες). Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, πήραν και το βιβλίο «Ο ραφτάκος των λέξεων», του Αντώνη Παπαθεοδώρου, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η πρώτη δοκιμασία, πριν την έναρξη του κυνηγιού, ήταν να ράψουν το δικό τους γράμμα. Ένα γράμμα για την κάθε ομάδα, από τη λέξη ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ. Τα τρία Σ τα κράτησαν οι δάσκαλοι των τάξεων, ένα Σ για κάθε τάξη.

Την Πέμπτη, οι ομάδες επέστρεψαν τα γράμματα τους κεντημένα με νήμα και διακοσμημένα με κουμπιά πανάκια, … οι οργανωτές τα πήραν και τα έραψαν μεταξύ τους και σχημάτισαν τη λέξη ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, που ήταν και ο θησαυρός του κυνηγιού.

Ένας θησαυρός που είχε το θησαυρό (το κομμάτι) της κάθε ομάδας και των δασκάλων (το γράμμα που κέντησαν).

11 ensinesthisi

Την Παρασκευή το πρωί μαζεύτηκαν οι ομάδες στο αμφιθέατρο και δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες. Tο κυνήγι λόγω βροχής δεν θα είχε τσεκαρίσματα σε σημεία φέτος, είχαμε φροντίσει σε δύο παραλλαγές του. Θα έλυναν τους γρίφους και θα πήγαιναν στο αρχηγείο των διοργανωτών όπου λέγοντας τη λύση θα έπαιρναν τον επόμενο γρίφο.

Η ροή και οι γρίφοι στο 11ο Κυνήγι Θησαυρού  εδώ

Το ΕΔΙΒΕΑ του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη διοργανώνει το πρόγραμμα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2018» με στόχο την ανάπτυξη της συνεργατικής μάθησης αξιοποιώντας τις τεχνολογίες σύγχρονης μετάδοσης και ιδιαίτερα τις τηλεδιασκέψεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος  «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2018» 300 περίπου μαθητές και 24 εκπαιδευτικοί από 20 δημοτικά σχολεία συνεργάζονται από απόσταση με στόχο τη διερεύνηση και τη συνεργατική οικοδόμηση των γνώσεών τους σε θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή πλοήγηση και τον εθισμό στο διαδίκτυο.

Για το σχολικό έτος 2017-2018 το θέμα του προγράμματος είναι «Ο Οδυσσέας στη Χώρα του Διαδικτύου» και το σχολείο μας θα συμμετέχει στις τηλεδιασκέψεις με το τμήμα Ε1 και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα. Γάκη Ειρήνη σε συνεργασία με τo τμήμα ΣΤ2 του Δημοτικού Σχολείου Άδελε και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Βαρελά Δημήτρη.

συνεχίζεται .....

Με βάση τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό που κάναμε με την έναρξη της φετινής χρονιάς για πιο ανθρώπινο, ζεστό και ευχάριστο σχολείο, κάναμε πράξη έναν από τους στόχους μας. Αντί για το παραδοσιακό κουδούνι με τον εκκωφαντικό του ήχο να σημαίνει την έναρξη, τη λήξη και το διάλειμμα αυτό το κάνει η μουσική, στο πλαίσιο του σχολείου που καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, την φαντασία, την υπευθυνότητα και τον ενεργό πολίτη. Το κάλεσμα για την γνώση γίνεται τώρα με πιο ευχάριστο τρόπο, με τη μουσική. Έτσι, λοιπόν στο σχολείο μας την ώρα του διαλείμματος τα παιδιά παίζουν και χαλαρώνουν με μουσική που μας προτείνουν τα ίδια, ακολουθώντας κάποιες προδιαγραφές που μαζί, δάσκαλοι/ες και μαθητές/τριες, έχουμε συναποφασίσει.

Στην προσπάθειά μας αυτή βρήκαμε συμπαραστάτες γονείς του σχολείου μας, οι οποίοι μας βοήθησαν οικονομικά, αλλά και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης. Πιο συγκεκριμένα, θα θέλαμε οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο δ/ντής του σχολείου μας να ευχαριστήσουμε από καρδιάς:

-τον κ. Χαμογεωργάκη Θέμη, για την πληρωμή εξειδικευμένου επαγγελματία, για σχεδιασμό και εγκατάσταση της ηχητικής κάλυψης, προσφορά ενισχυτή, ηχείων και μικροφώνου.

- τον κ. Κουμνά Μιχάλη, για την προσφορά των καλωδίων

- τον κ. Ρουμελιώτη Περικλή, για την προσφορά ηχείων

- τον κ. Σπανουδάκη Κώστα, για την αγορά του προγράμματος "Μουσικό κουδούνι"

- την κα. Τρουλινού Αναστασία, για την προσφορά ηχείων και 

- το Τμήμα Παιδείας του Δ. Ρεθύμνης, για την παραχώρηση του ηλεκτρολόγου

Με εκτίμηση

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ