Το κυνήγι θησαυρού ξεκίνησε με τη δήλωση συμμετοχής από τις ομάδες (1 ομάδα κάθε τμήμα της Δ΄ Ε΄ και Στ΄ τάξης, σύνολο 9 ομάδες). Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, πήραν και το βιβλίο «Ο ραφτάκος των λέξεων», του Αντώνη Παπαθεοδώρου, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η πρώτη δοκιμασία, πριν την έναρξη του κυνηγιού, ήταν να ράψουν το δικό τους γράμμα. Ένα γράμμα για την κάθε ομάδα, από τη λέξη ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ. Τα τρία Σ τα κράτησαν οι δάσκαλοι των τάξεων, ένα Σ για κάθε τάξη.

Την Πέμπτη, οι ομάδες επέστρεψαν τα γράμματα τους κεντημένα με νήμα και διακοσμημένα με κουμπιά πανάκια, … οι οργανωτές τα πήραν και τα έραψαν μεταξύ τους και σχημάτισαν τη λέξη ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, που ήταν και ο θησαυρός του κυνηγιού.

Ένας θησαυρός που είχε το θησαυρό (το κομμάτι) της κάθε ομάδας και των δασκάλων (το γράμμα που κέντησαν).

11 ensinesthisi

Την Παρασκευή το πρωί μαζεύτηκαν οι ομάδες στο αμφιθέατρο και δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες. Tο κυνήγι λόγω βροχής δεν θα είχε τσεκαρίσματα σε σημεία φέτος, είχαμε φροντίσει σε δύο παραλλαγές του. Θα έλυναν τους γρίφους και θα πήγαιναν στο αρχηγείο των διοργανωτών όπου λέγοντας τη λύση θα έπαιρναν τον επόμενο γρίφο.

Η ροή και οι γρίφοι στο 11ο Κυνήγι Θησαυρού  εδώ