Τα καινούρια μας πρωτάκια….

Λίγα λόγια για την μετάβαση…
Η μετάβαση των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο θεωρείται μια κρίσιμη εμπειρία στη ζωή του παιδιού επειδή θέτει τις βάσεις της μετέπειτα σχολικής του πορείας. Η ομαλή του μετάβαση δεν αποβλέπει μόνο στην ακαδημαϊκή επιτυχία του μαθητή, αλλά πρωτίστως στη καλλιέργεια συναισθημάτων κοινωνικής και συναισθηματικής επάρκειας.
Προσπαθώντας να συμβάλουμε στην ομαλή μετάβαση των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο οι νηπιαγωγοί του 1ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου συνεργάστηκαν με τις δασκάλες της Α΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου προς την επίτευξη του κοινού σκοπού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο Νηπιαγωγείο δούλεψαν προγράμματα που θα βοηθήσουν τα νήπια να προσαρμοστούν ευκολότερα στο μελλοντικό νέο τους περιβάλλον.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των προγραμμάτων πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις γνωριμίας και εξοικείωσης των παιδιών του Νηπιαγωγείου με τους χώρους και τα πρόσωπα του Δημοτικού Σχολείου. Επισκέψεις γνωριμίας και εξοικείωσης με τις εκπαιδευτικές μεθόδους και τις δραστηριότητες του Δημοτικού Σχολείου καθώς πραγματοποιήθηκαν και κοινές εκπαιδευτικές δράσεις των νηπίων με τους μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας.

 Επίσκεψη του Νηπιαγωγείου στην Α τάξη του σχολείου μας

(ακολουθεί συνοπτική περιγραφή του προγράμματος και φωτογραφίες)

10ο ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ: Στης σβούρας τα γυρίσματα… βρίσκω φιλίας στηρίγματα

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, σε μια παγωμένη άκρη του κόσμου, ζούσε η φοβερή και τρομερή μάγισσα Μονάχους Αγέλαστους. Διωγμένη εκεί από τους ανθρώπους, έψαχνε τρόπους να γίνει πιο ισχυρή και ναν επιστρέψει για να πάρει την εκδίκησή της. Μαζί της είχε τέσσερις έμπιστους βοηθούς. Τον Εγωιληστή Παρταόλα, που όποιον έπιανε του έπαιρνε ό,τι καλό είχε μέσα του. Τον Αγαλμάτιο Μουγκάνιο που όταν σε πλησίαζε σου έπαιρνε τη μιλιά. Τον Σκιώδη Ερεβώδη που αν σε κοίταζε φοβόσουν ακόμα και τη σκιά σου. Και τέλος, τον Ονειροπαρμένο, που σου έκλεβε τα όνειρα και τις ελπίδες σου.

Το kamaraki.gr. αναβαθμίζεται. Σας ευχαριστούμε... Καλό καλοκαίρι

Ο διαδικτυακός ιστότοπος του σχολείου μας www.kamaraki.gr ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2012 με πολύ μεράκι, όραμα και όρεξη για δουλειά.

Συμμετοχή του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη βιώσιμου συστήματος συλλογής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων

Αγαπητοί γονείς,

το σχολείο μας συμμετέχει στο πιλοτικό ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπονεί ο Δήμος Ρεθύμνου και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στις 6 Μαΐου του 2015 υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη βιώσιμου συστήματος συλλογής και ανακύκλωσης Χρησιμοποιημένων Μαγειρικών Ελαίων (ΧΜΕ).

Θεατρική παράσταση "Το πρωινό άστρο" του Γ. Ρίτσου από τους μαθητές της Β2 τάξης

Αγαπητοί γονείς, 

οι εκδηλώσεις του σχολείου μας για τη φετινή χρονιά κλείνουν "ποιητικά".

Οι μαθητές της Β2 τάξης σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση που ετοίμασαν στο πλαίσιο του προγράμματος "Ψηφίδα-Λέξη, ψηφιδωτό. Ποίημά μου ακριβό". Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 21.00, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας θα σας παρουσιάσουν το "Πρωινό άστρο" του Γ. Ρίτσου.

Σας περιμένουμε.

Πρόσκληση