10ο ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ: Στης σβούρας τα γυρίσματα… βρίσκω φιλίας στηρίγματα

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, σε μια παγωμένη άκρη του κόσμου, ζούσε η φοβερή και τρομερή μάγισσα Μονάχους Αγέλαστους. Διωγμένη εκεί από τους ανθρώπους, έψαχνε τρόπους να γίνει πιο ισχυρή και ναν επιστρέψει για να πάρει την εκδίκησή της. Μαζί της είχε τέσσερις έμπιστους βοηθούς. Τον Εγωιληστή Παρταόλα, που όποιον έπιανε του έπαιρνε ό,τι καλό είχε μέσα του. Τον Αγαλμάτιο Μουγκάνιο που όταν σε πλησίαζε σου έπαιρνε τη μιλιά. Τον Σκιώδη Ερεβώδη που αν σε κοίταζε φοβόσουν ακόμα και τη σκιά σου. Και τέλος, τον Ονειροπαρμένο, που σου έκλεβε τα όνειρα και τις ελπίδες σου.

Σιγά σιγά, η Μάγισσα και οι βοηθοί της κατακτούσαν τις γειτονικές χώρες κάνοντας όλους τους κατοίκους υπηρέτες τους. Γίνονταν όπως ακριβώς τους ήθελαν: μόνοι, αγέλαστοι, αμίλητοι, φοβισμένοι, χωρίς όνειρα και ελπίδες. Η Μονάχους έπαιρνε τις δυνάμεις των ανθρώπων για να αποκτά η ίδια περισσότερη δύναμη. Όλοι σταμάτησαν να ακούν ο ένας τον άλλον, ενώ η ίδια άκουγε ακόμα και τα πιο κρυφά μυστικά στα πέρατα του κόσμου. Έπαψαν να μιλούν μεταξύ τους και εκείνη ήταν η μόνη που μιλούσε δίνοντας συνεχώς διαταγές. Φοβόταν ο ένας τον άλλον και εκείνη τους φόβιζε όλους.

Αφού μεγάλωσε τον στρατό της και τελειοποίησε τα μαγικά της όπλα, ήταν πανέτοιμη να επιτεθεί και στην πόλη μας. Οι κάτοικοί της ήταν υπεύθυνοι για την εξορία της τόσους αιώνες. Έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Αν αυτή υπέκυπτε στις ορέξεις της, καμιά άλλη πόλη δε θα τολμούσε να αντισταθεί. Έπρεπε λοιπόν να δράσει αστραπιαία, ύπουλα και χωρίς διακρίσεις. Για τον σκοπό αυτό θα έβαζε σε λειτουργία το τελειότερο όπλο της: μια μαγική ιπτάμενη σβούρα.

Η σβούρα αυτή ήταν κρυστάλλινη και φωτεινή, διάφανη σαν παγάκι. Ακτινοβολούσε πολύχρωμο φως από μέσα της, ενώ άφηνε έναν περίεργο, αλλόκοτο, υπερκόσμιο ήχο, κάτι σαν τρίλια ρυθμική, κάτι σαν μουσική. Όποιος άκουγε τον ήχο της ή έβλεπε τα χρώματά της, θα μπορούσε να μαγευτεί και να ακολουθεί στο εξής πιστά τις εντολές της μάγισσας.

Όλοι; Όχι! Μόνο όσοι ήταν μόνοι τους, όσοι δεν είχαν καλή διάθεση, όσοι είχαν τσακωθεί ή φοβόταν κάποιον. Αυτοί ήταν ο στόχος της σβούρας. Αν είχες ξυπνήσει στραβά, αν είχες μαλώσει με την οικογένειά σου, αν δεν τα είχες καταφέρει κάπου και ήσουν θυμωμένος, αν απόφευγες κάποιον ή αν τέλος πάντων είχες τις «μαύρες» σου εκείνη τη μέρα, τότε σίγουρα ήσουν το επόμενο θύμα της Μονάχους. Αν όμως ένιωθες καλά εκείνη τη μέρα με τον εαυτό σου και τους δικούς σου, αν είχες μια παρέα να μιλάς και να παίζεις, αν δεν ήσουν μόνος, αν δεν φοβόσουν τους άλλους, τότε σίγουρα δεν υπήρχε λόγος να φοβάσαι ούτε τη σβούρα.

Ο στόχος της μάγισσας ήταν να σπείρει τη διχόνοια και την αμφιβολία ανάμεσα στους ανυποψίαστους πολίτες. Να τους βάλει να τσακωθούν, να υποτιμήσουν, να προσβάλλουν, να διώξουν, να πουν ψέματα, να μη νοιαστούν ούτε να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Γιατί μια ομάδα όταν δεν είναι ενωμένη, νικιέται πιο εύκολα. Όταν είναι διαιρεμένη, μπορείς να την κάνεις ό,τι θέλεις (που έλεγαν και κάποιοι αρχαίοι φίλοι μας! Μάλλον η Μονάχους διάβαζε πολλή Ιστορία όταν ήταν εξορισμένη.).

Η μάγισσα και οι βοηθοί της με τα τρομερά τους όπλα γρήγορα επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Γειτονιές, συνοικίες και περίχωρα, πέφτανε σιγά σιγά στα χέρια τους μαζί με τους κατοίκους τους. Υπήρχαν όμως κάποιοι που αντιστέκονταν σθεναρά. Ήταν τα παιδιά. Γιατί η μάγισσα, που είχε ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι παιδί (ή δεν ήξερε καν;) δεν είχε βρει τα κατάλληλα όπλα για να μπει στον κόσμο τους και να τα κυριεύσει. Γιατί ακόμα, τα παιδιά είχαν κι αυτά τα δικά τους όπλα. Την αθωότητα και το παιχνίδι. Την παρέα και την αγκαλιά. Το γέλιο και την φαντασία. Τα όνειρα και την αλήθεια. Την ισότητα και την αποδοχή. Την κατανόηση και τη βοήθεια. Όπλα που νικούσαν σε πολλές περιπτώσεις αυτά της μάγισσας.

Η Μονάχους έπρεπε λοιπόν να δράσει άμεσα, με όλες τις δυνάμεις της, εκεί που τα παιδιά βρίσκονταν μαζεμένα. Έθεσε σε λειτουργία την ιπτάμενη σβούρα και την έστειλε πάνω από το κέντρο της πόλης, πάνω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Η συνέχεια αναμενόταν συγκλονιστική, ανελέητη και ολέθρια. Η μεγάλη αναμέτρηση είναι έτοιμη να αρχίσει!!!

συνεχίζεται....

1η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ 

{edocs}1_telikos.pdf,100%,600{/edocs} 

 

{edocs}afisa_kynigi_2017.pdf,100%,600{/edocs}