Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 τα παιδιά της Ε’ τάξης πήραν μέρος στο σχολικό παζάρι με γυάλινα βαζάκια και ποτηράκια που φιλοτέχνησαν με τεχνική Decoupage. Έφτιαξαν κηροπήγια με χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες και έγραψαν γράμματα στον Άγιο Βασίλη στα αγγλικά τα οποία κόλλησαν πάνω στα βαζάκια με Decoupage. Τα γέμισαν με καραμελίτσες και σοκολατάκια. Τα έσοδα διατέθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς καθώς το όνομα συμμετοχής της ομάδας των μαθητών «Solidarity- αλληλεγγύη» το απαιτεί.

 

Υπεύθυνη δράσης

Γεωργία Λιάσσα

Καθηγ. Αγγλικών

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολικός Εκφοβισμός» τα τμήματα της Β’ τάξης έκαναν αμοιβαίες επισκέψεις με σκοπό να γνωριστούν και να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας. Συγκεκριμένα το Β3’ επισκέφτηκε το Β1’ και χρησιμοποιώντας την αγγλική τα παιδιά έλεγαν το όνομα τους, τι χρώμα ζωάκι προσποιούταν ότι είναι και ρωτούσαν αντίστοιχα τους συνομήλικούς τους. Τα παιδιά απαντούσαν με τη σειρά τους και έδιναν τα χέρια λέγοντας τη λέξη « Siblings” που σημαίνει αδέρφια και έβγαιναν στο διάλειμμα να παίξουν μαζί.

Για παράδειγμα ο διάλογος των παιδιών αφορούσε τα παρακάτω:

“Hello, I’m Priti! I’m a grey elephant and you?”

“Hello, |I’m Margarita! I’m a yellow and orange tiger!”

(Shake hands and say):

“Siblings”. Let’s play!

Η Υπεύθυνη του προγράμματος

Γεωργία Λιάσσα

Καθηγήτρια Αγγλικών

Τα 3 τμήματα της Γ’ τάξης αφού ετοίμασαν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες τους γράφοντας από ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι στα αγγλικά σε κάθε μια από αυτές αντάλλαξαν ευχές και τις κάρτες τους ως δείγμα αγάπης και αδελφοσύνης τονίζοντας το νόημα των Χριστουγέννων. Έτσι το Γ2’ τραγούδησε το “JingleBells” στο Γ1’ που τους είπε το « AllIwantforChristmasismytwofrontteeth” και αντάλλαξε κάρτες και ευχές μαζί τους. Στη συνέχεια το Γ2 τραγούδησε και στους γονείς των μαθητών του σχολείου που έτυχε να έχουν συνάντηση εκείνη την μέρα με τον Δ\ντη μας. Παρόμοια, το Γ3 τραγούδησε στο Γ2’ και στο Γ1’ το « WewishyouaMerryChristmas”.

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά χρησιμοποίησαν την αγγλική γλώσσα, αφομοίωσαν το έθιμο για τα κάλαντα, ήρθαν σε επαφή και επικοινωνία με συνομήλικους τους και έμαθαν να προσφέρουν στους άλλους. Πάνω από όλα διασκέδασαν και έμειναν χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.

Υπεύθυνη δράσης

Γεωργία Λιάσσα

Καθ. Αγγλικών

 

We are pupils of the 5th grade and we worked on an environmental project. We collected articles, posters and pictures. We watched videos about the environment and we exhibited drawings in our classrooms.

Pupils of E1 produced leaflets and a video.

Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δείτε το βίντεο που έφτιαξαν τα παιδιά

 

{rokbox title=12 EASY WAYS TO SAVE THE PLANET| thumb=|images/stories/draseisphotos/SAVE_THE_PLANET.jpg | size=|854 505|}http://www.kamaraki.gr/images/stories/draseisphotos/multimedia/12 EASY WAYS TO SAVE THE PLANET.flv{/rokbox}