Το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σχολείου μας

Στην Ιαπωνία, ο γερανός είναι σύμβολο μακροζωίας και τύχης. Ίσως γι’ αυτό είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες origami. Σύμφωνα με τη λαϊκή Ιαπωνική παράδοση, ο χάρτινος γερανός συμβολίζει πολλά περισσότερα από τη μαεστρία του να μετατρέπεις μία κόλλα χαρτί σε ένα εμβληματικό πουλί. Σύμφωνα με τον μύθο του Senbazuru, όποιος διπλώνει χίλιους χάρτινους γερανούς θα πραγματοποιηθεί μια ευχή του. Σε ολόκληρη την Ιαπωνία, η ιστορία της δωδεκάχρονης Sadako Sasaki ίσως αποτελεί την καλύτερη αντιπροσώπευσή του θρύλου του Senbazuru.

H Sadako ήταν δύο ετών όταν εκτέθηκε στην ακτινοβολία από την ατομική βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα το 1945. Μέχρι τα 12 της, η έκθεση στην ακτινοβολία είχε εξελιχθεί σε λευχαιμία και της δόθηκε μόλις ένας χρόνος ζωής. Η νεαρή κοπέλα άρχισε να φτιάχνει 1.000 χάρτινους γερανούς με την ελπίδα να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της να αναρρώσει από την ασθένειά της. Λόγω της έλλειψης χαρτιού χρησιμοποιούσε οτιδήποτε χάρτινο μπορούσε να βρει όπως συσκευασίες από δώρα άλλων ασθενών, φακέλους αλληλογραφίας ακόμα και περιτυλίγματα φαρμάκων.Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός και η συλλογή της από γερανούς origami μεγάλωνε, ο στόχος της άλλαξε. Η Sadako αντί για τη δική της ζωή, αποφάσισε να ευχηθεί για την παγκόσμια ειρήνη. Κατάφερε να φτιάξει 644 τέτοιους γερανούς μέχρι να χάσει τη μάχη με τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου 1955. Οι φίλοι της και οι συμμαθητές της όμως, έφτιαξαν τους υπόλοιπους για να συμπληρωθούν οι 1000 γερανοί της.Μετά το θάνατό της, οι φίλοι της Σαντάκο δημοσίευσαν την αλληλογραφία που διατηρούσαν μαζί της σε μια συλλογή επιστολών προκειμένου να μάθει όλος ο κόσμος την ευχή της για Παγκόσμια Ειρήνη αλλά και για να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να χτίσουν ένα μνημείο για αυτήν και για όλα τα παιδιά που είχαν πεθάνει από τις επιπτώσεις της ατομικής βόμβας.Το άγαλμα της που παριστάνει ένα γενναίο κορίτσι να κρατά ψηλά έναν τεράστιο γερανό, αποτελεί σύμβολο ειρήνης και αγάπης, και βρίσκεται στο Πάρκο Ειρήνης της Χιροσίμα. Στη βάση του αγάλματος υπάρχει μια επιγραφή που λέει: «Αυτή είναι η κραυγή μας. Αυτή είναι η προσευχή μας. Ειρήνη σε όλον τον κόσμο».

Το ίδιο μήνυμα στέλνει φέτος και το σχολείο μας, κάνοντας την ευχή να σταματήσουν άμεσα οι πόλεμοι σε όλους τους γειτονικούς μας λαούς και προσπαθώντας στην δημιουργία όσων περισσότερων χάρτινων γερανών για να πραγματοποιηθεί η ευχή μας.

Γρίφος 2

Κλειδωμένο Περιεχόμενο

Απαιτείται κωδικός πρόσβασης για πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο.

Γρίφος 4

Κλειδωμένο Περιεχόμενο

Απαιτείται κωδικός πρόσβασης για πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο.

Γρίφος 1

Κλειδωμένο Περιεχόμενο

Απαιτείται κωδικός πρόσβασης για πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο.

Γρίφος 5

Κλειδωμένο Περιεχόμενο

Απαιτείται κωδικός πρόσβασης για πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο.