Ένας παλιός μαθητής του σχολείου ... μας συγκίνησε

Είναι συγκινητική η σχέση σχολείου - μαθητή και δασκάλου – μαθητή και το μόνιμο ίχνος που αυτές αφήνουν. Όταν το ίχνος είναι καλό, τότε αποτελεί έναν από τους βασικότερους άξονες εξέλιξης της συνέχειας της ζωής του μαθητή (συχνά και των δασκάλων). Πάντα μας συγκινούσε και μας συγκινεί η αγάπη που «εισπράττουμε» με διάφορες εκφάνσεις της από παλιούς μαθητές του σχολείου μας.

Μια τέτοια κίνηση αγάπης και αναγνώρισης της μόνιμης σχέσης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο σχολείο μας «το καμαράκι» και στον παλιό του μαθητή κ. Ευθύμη Σκούφογλου «εισπράξαμε» την προηγούμενη βδομάδα.

Ο κ. Ευθύμης σε επίσκεψή του στο Λονδίνο όπου μένουν μόνιμα τα εγγονάκια του με την κόρη του, παλιά μαθήτρια και αυτή του σχολείου μας, κα. Αμαλία εντυπωσιάστηκε με την εικόνα των μικρών παιδιών σε σχολική επίσκεψη. Το πρώτο και το τελευταίο παιδί φορούσαν, για ασφάλεια, φωσφορούχα γιλέκα. Το συγκινητικό είναι ότι η δεύτερη σκέψη του ήταν να αγοράσει, δεν έχει σημασία η αξία, τέτοια γιλεκάκια για το «δικό» του το σχολείο. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου «Το καμαράκι», της καρδιάς του. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι ο πρώτος που εδώ και δύο χρόνια μας εξέφρασε την ανάγκη πολλών παλιών μαθητών, να δημιουργηθεί ένας σύλλογος αποφοίτων του σχολείου μας. Μακάρι. Το ευχόμαστε και το προσπαθούμε κι εμείς.

Σ΄ ευχαριστούμε από καρδιάς, κ. Ευθύμη

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ

 

Τα χρησιμοποιούμε κ. Ευθύμη...

 

gilekaki


Εκτύπωση   Email