Πρώτη μέρα στο σχολείο – Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας,

τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 επιστρέφουμε στο σχολείο μας. Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει στις 8.15πμ . Περιμένουμε με ανυπομονησία και λαχτάρα τους μαθητές και τις μαθήτριες μας. Έχουμε φροντίσει, στο μέτρο του δυνατού, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια, που αποτελεί ευθύνη και προτεραιότητα όλων μας. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο 8.00πμ – 8.15πμ. φορώντας μάσκες και επιδεικνύοντας τη σχετική βεβαίωση από τον ΕΟΔΥ αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) εικοσιτετράωρου ή νόσησης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συγκεντρωθούν στον χώρο της αυλής σε καθορισμένες θέσεις, όπου θα τους περιμένουν οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί των τμημάτων. Οι συνοδοί γονείς θα παραμείνουν εκτός του χώρου της αυλής με εξαίρεση ένα μόνο γονέα από κάθε παιδί της Α΄ τάξης και από κάθε παιδί που έχει έρθει με μετεγγραφή στο σχολείο μας τη φετινή χρονιά. Ο γονέας που θα συνοδέψει το παιδί του στον αγιασμό μέσα στο χώρο της αυλής θα πρέπει να επιδείξει στους/στις εκπαιδευτικούς μία από τις παρακάτω βεβαιώσεις από τον ΕΟΔΥ: εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικό rapid test 48 ωρών, αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) 24 ωρών. Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεστεί στις 8.30 π.μ.

Μετά την ολοκλήρωση του Αγιασμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα αποχωρήσουν 9.15πμ - 9.30πμ. Θα μείνουν μόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες από μετεγγραφή και της Α΄ τάξης, με τους γονείς τους, για ενημέρωση από τον Διευθυντή του σχολείου, στον χώρο της αυλής.

Η προσέλευση των μαθητών και των μαθητριών θα γίνει μόνο από την είσοδο της οδού Δημοκρατίας και η  αποχώρησή τους από τις δύο πόρτες του προαυλίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Β1, Δ3,Ε3 και ΣΤ1, θα αποχωρήσουν από την πόρτα της Λεωφόρου Κουντουριώτη, ενώ οι μαθητές των τάξεων Β2, Γ1,Γ2, Δ1,Δ2, Ε1,Ε2 και ΣΤ2 από την κεντρική είσοδο της αυλής επί της οδού Δημοκρατίας. Τελευταίοι θα αποχωρήσουν και μετά την ενημέρωση οι μαθητές και οι μαθήτριες από μετεγγραφές και της Α τάξης.

Παρακαλούμε κατά την παραμονή σας στο χώρο πέριξ του σχολείου και κατά την παραλαβή των μαθητών και μαθητριών να τηρείτε τα μέτρα αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού.

ASFALEIS

Την ημέρα του Αγιασμού οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν χρειάζεται να έχουν μαζί τους τσάντες. Τα βιβλία θα μοιραστούν την επόμενη ημέρα.

Για οποιοδήποτε θέμα απαιτείται συνεργασία των γονέων με εκπαιδευτικούς ή με τον Διευθυντή του σχολείου, παρακαλούμε να περιμένετε μέχρι την πλήρη αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο. Σε κάθε περίπτωση προτιμήστε την επικοινωνία μέσω τηλεφώνου 2831022836 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Καλή και δημιουργική χρονιά

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Εκτύπωση   Email