Περιμένοντας τα Χριστούγεννα. «Η αυλή των παραμυθιών. Κόκκινη κλωστή δεμένη…»

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι οι φετινές χριστουγεννιάτικες δράσεις του σχολείου μας εντάσσονται στην  κουλτούρα ενός συμπεριληπτικού σχολείου και ειδικότερα, στη θεματική ενότητα «αποδοχή της διαφορετικότητας» που δουλεύουμε στα εργαστήρια δεξιοτήτων.

- Τελευταία βδομάδα πριν τις διακοπές, εκδηλώσεις στην αυλή του σχολείου με θεατρικά δρώμενα των παιδιών από όλα τα τμήματα (η ημέρα θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες). Δραματοποίηση παραμυθιών, συνδυασμένα με τη μαγεία των Χριστουγέννων, με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας.

- Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου. «Ένα δώρο διαφορετικό». Το δέντρο μας για τα φετινά Χριστούγεννα θα γίνει από δώρα των παιδιών. Το δώρο τους θα είναι ένα παιδικό βιβλίο που το έχουν διαβάσει και είναι σε καλή κατάσταση, για να το προσφέρουν στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας ώστε να το διαβάσουν και τα άλλα παιδιά. Τα βιβλία μπορούν να τα φέρουν από 3/12/2021 έως 8/12/2021.

- Στο πλαίσιο του προγράμματος για την αποδοχή της διαφορετικότητας, κάθε τμήμα θα διακοσμήσει ένα «διαφορετικό» στεφάνι γυμναστικής, πλεγμένο με κλωστή και άλλα υλικά για τον μεγάλο εξωτερικό τοίχο του σχολείου μας.

Κοινωνική προσφορά

- Παζάρι με προϊόντα του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων και Γονέων παιδιών με νεοπλασία, «Ηλιαχτίδα», από τους/τις μαθητές/τριες του Ε1, έως 10/12/2021

- Συλλογή ειδών ατομικής υγιεινής και τροφίμων μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρεθύμνου. Από 6/12/2021 έως 17/12/2021

Δράσεις του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας

-«Γράμματα στο Άγιο Βασίλη» που θα γράψουν τα παιδιά στο σχολείο ή στο σπίτι τους και θα φροντίσουμε να σταλούν με τα ΕΛΤΑ στον προορισμό τους.

-Τα παιδιά διακοσμούν χριστουγεννιάτικες μπάλες από  φελιζόλ με τη βοήθεια του κ. Γιώργου  και στολίζουν το σχολείο

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

111

 

 

 

444

 

555

 

 

666

 

 

 

888

 

gramma ai vasilis

 

xristougenna 5

 

xristougenna 6

 

xristougenna 7