Διάθεση αυτοδιαγνωστικών (self) τεστ- Σχολική κάρτα για COVID -19 μέσω EDUPASS

Αγαπητοί γονείς, 

εύχομαι το 2022 να είναι μια χρονιά ανέφελη, γεμάτη αγάπη, με δημιουργικότητα, υγεία, αισιοδοξία, με πολλές και χαρούμενες στιγμές και με επιτυχίες σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.

Σχετικά με το νέο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας λόγω COVID-19, οι μαθητές/τριες που έχουν νοσήσει, αλλά και οι εμβολιασμένοι/ες ή μη, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από τις 10 Ιανουαρίου έως και τις 21 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ

για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1/2022) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1/2022), της Τρίτης (11/1/2022) και της Παρασκευής (14/1/2022).

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και τις μαθήτριες που έχουν νοσήσει, αλλά και για  εμβολιασμένους/ες ή μη και οφείλουν να φέρουν όλοι και όλες βεβαίωση αρνητικού self test

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Καλή χρονιά

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ