Υλοποίηση νέου επιμορφωτικού κύκλου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης για την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση γονέων και εκπαιδευτικών_2021

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης συνεχίζοντας τις προσπάθειές του να υποστηρίξει επιστημονικά και παιδαγωγικά εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων στις έκτακτες αυτές συνθήκες της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, διοργανώνει Νέο Κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων ενημέρωσης και ενδυνάμωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς με τη μορφή διαδικτυακών, απογευματινών, προαιρετικών σεμιναρίων (webinars). Σκοπός των διαδικτυακών αυτών σεμιναρίων είναι η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η υποστήριξη στα ζητήματα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε ζητήματα διαχείρισης άγχους και στρες, ψυχικής ανθεκτικότητας, ψυχοκοινωνικής εξέλιξης και ανάπτυξης των παιδιών, διαπροσωπικών σχέσεων, υποστήριξης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν στη διατροφή και στην ευεξία του παιδιού και της οικογένειας τον καιρό της πανδημίας.

Οι συναντήσεις υλοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, στο σύνδεσμο

https://pekes.pdekritis.gr/parentsexae/ 

Οι επιμορφωτές είναι καταρτισμένοι επιστήμονες από το χώρο της ψυχικής υγείας (σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδοψυχίατροι, ιατροί) διαφόρων δομών με τις οποίες συνεργαζόμαστε (ΚΕΣΥ, ΚΨΥ, ΕΔΕΑΥ. κ.α.) αλλά και επιστήμονες του ακαδημαϊκού χώρου.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων ξεκινά και πάλι αυτή τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, 18.00 -20.00 με την επιμορφωτική συνάντηση που αφορά τη συνεργασία σχολείου και οικογένειας.

Εισηγήτρια μας είναι η κ. Βόκα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός στο Κ.Ε.Σ.Υ. Χανίων, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Η συμβολή της Οικογένειας και του Σχολείου στην κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και τη σχολική επιτυχία».

Από τη Δ/νση του Σχολείου


Εκτύπωση   Email