Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας κάνουμε γνωστό ότι οι εγγραφές των παιδιών στην Α΄(πρώτη) τάξη του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιούνται υποχρεωτικά σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.6/22511/Δ1/26-2-2021, από την

1/3/2021 έως και τις 20/3/2021. 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά εδώ 

ή με φυσική παρουσία καθημερινά 10.00΄- 12.00΄(Προτιμήστε για λόγους ασφάλειας να κάνετε την αίτηση ηλεκτρονικά). Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για ηλεκτρονική αίτηση και για λόγους αποφυγής συνωστισμού θα πρέπει να  προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία στο 2831022836 για τον καθορισμό ραντεβού. Για τις ηλεκτρονικές εγγραφές δεν χρειάζεται να περάσετε για υπογραφή από το σχολείοΕπισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη όλων η τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων (χρήση μάσκας, φυσική απόσταση 2 μέτρων, γάντια).

    Για το σχολικό έτος 2021-2022 θα εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2015.

    Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Συμπλήρωση της αίτησης έντυπα
  2. Βεβαίωση φοίτησης σε Νηπιαγωγείο
  3. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας (φωτοτυπία), για έλεγχο των απαιτούμενων εμβολίων.
  4. Δύο (2 ) αποδεικτικά στοιχεία, από τα οποία φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (ΔΕΗ στο όνομα του πατέρα ή της μητέρας, Ε1,  μισθωτήριο κατοικίας θεωρημένο από την εφορία), μία Υπεύθυνη Δήλωση κατοικίας (άρθρο 8 Ν.1599/1986). Δείτε την περιφέρεια του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
  5. Ατομικό Δελτίο Υγείας συμπληρωμένο από τον Ιατρό που θα εξετάσει το παιδί (έντυπο μπορείτε να προμηθευτείτε από το σχολείο ή να κατεβάσετε από το δικτυακό μας τόπο). Μπορείτε να το προσκομίσετε μέχρι τον Σεπτέμβριο
  6. Για την εγγραφή στο Ολοήμερο πρόγραμμα χρειάζεται μόνο η αίτηση του γονέα. Δεν υπάρχει καμία άλλη προϋπόθεση.

Το πιστοποιητικό γέννησης και  το πιστοποιητικό φοίτησης του Νηπιαγωγείου  θα τα αναζητήσει το σχολείο μας από τον Δήμο εγγραφής της οικογενειακής μερίδας σας και το Νηπιαγωγείο φοίτησης, αντίστοιχα.

Για τους αλλοδαπούς μαθητές, πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, εφόσον έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

α. Στα μητρώα μαθητών του Σχολείου θα εγγραφούν μόνο τα παιδιά εκείνα των οποίων η μόνιμη κατοικία είναι εντός των ορίων της περιφέρειας του Σχολείου μας και πιστοποιείται με σχετικό έγγραφο. β. Ο χώρος εργασίας των γονέων δεν θεωρείται μόνιμη κατοικία.                                                  


Καταθέστε ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του παιδιού σας στην Α΄ τάξη εδώ


Αν αποφασίσετε να καταθέσετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά συμπληρώστε την παραπάνω αίτηση και στη συνέχεια θα πρέπει να αποστείλετε τα παρακάτω δικαιολογητικά σκαναρισμένα στη δ/νση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , επειδή όμως το mail του sch ορισμένες μέρες έχει κάποια προβλήματα, παρακαλώ να τα κάνετε προώθηση και στο 2Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Μόλις τα λάβουμε θα σας στείλουμε email ότι τα παραλάβαμε ή καταθέτετε τα παρακάτω έντυπα, υπογεγραμμένα, στο δ/ντή του σχολείου καθημερινά 10.00-12.00  την ημέρα που θα κλείσετε ραντεβού στο 2831022836.

α) Δύο (2 ) αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (ΔΕΗ στο όνομα του πατέρα ή της μητέρας, Ε1, μισθωτήριο κατοικίας θεωρημένο από την εφορία) και μία Υπεύθυνη Δήλωση κατοικίας (άρθρο 8 Ν.1599/1986), β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή   (Α.Δ.Υ.Μ.), μέχρι τον Σεπτέμβριο, γ) Βιβλιάριο υγείας του μαθητή (φωτοτυπία η πρώτη σελίδα και οι σελίδες με τα εμβόλια του παιδιού), δ) Βεβαίωση φοίτησης στο Νηπιαγωγείο και ε) Αίτηση για φοίτηση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα  (αν επιθυμείτε να εγγραφεί το παιδί σας στο Ολοήμερο Τμήμα).

Η εγγραφή του παιδιού σας ολοκληρώνεται όταν παραλάβουμε και ελέξουμε τα δικαιολογητικά που μας προσκομίσατε.

 

  Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ


Εκτύπωση   Email