Επιλογή 2ης ξένης γλώσσας για τους μαθητές της Δ΄ και Στ΄ τάξης κατά το σχολικό έτος 2021-2022

Αγαπητοί γονείς της Δ΄ και Στ΄ τάξης,

σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να δηλώσετε μέχρι τις 25 Μαΐου 2021 τη Β΄ ξένη γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά) που επιθυμείτε να παρακολουθήσει το παιδί σας για την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022 (Εγκύκλιος Φ52/55240/Δ1 /18-5-2021 Φ52/55240/Δ1 /18-5-2021).

Oι αιτήσεις σας θα κατατεθούν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας μας www. kamaraki.gr, στη σχετική φόρμα που έχουμε δημιουργήσει ή έντυπα. Παρακαλώ να τη συμπληρώσετε με προσοχή γιατί η επιλογή σας δεν μπορεί να αλλάξει. Οι μαθητές της Ε΄τάξης κατά το επόμενο σχολικό έτος, θα διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν επιτρέπεται αλλαγή τμήματος μαθητών λόγω διαφορετικής προτίμησης σε σχέση με τη 2η ξένη γλώσσα που πλειοψήφησε και διδάσκεται στο τμήμα τους

Στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι την 1η Οκτωβρίου του επόμενου σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του/της εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέξατε, τότε με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, οι μαθητές/τριες θα διδάσκονται την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Για τους μαθητές που θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο προβλέπεται να παρακολουθήσουν τη γλώσσα που διδάχτηκαν στο Δημοτικό. Κατ’ εξαίρεση, όποιοι/ες έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, δύνανται να υποβάλουν αιτιολογημένη γραπτή αίτηση, μέχρι τις 4 Ιουνίου 2021, παράλληλα με την ηλεκτρονική ή γραπτή δήλωση, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή  με έντυπη μορφή στο σχολείο.

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του σχολείου

Αλέκος Πεδιαδίτης


Εκτύπωση   Email