Σχετικά με τον θεσμό του Οικογενειακού Παιδίατρου

Σας γνωρίζουμε ότι η επιλογή του οικογενειακού ιατρού είναι μία δωρεάν λειτουργία του ΕΣΥ και αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του ατόμου με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μέσα σ΄ αυτά τα πλαίσια, έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Υγείας η δυνατότητα εγγραφής σε οικογενειακό Παιδίατρο για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τους παρέχεται δωρεάν ιατρική συμβουλευτική και περίθαλψη.

Η εγγραφή στον οικογενειακό Παιδίατρο δεν απαγορεύει την επιλογή και του ιδιώτη Παιδίατρου, αλλά προσφέρει την δυνατότητα δωρεάν περίθαλψης σε συγκεκριμένο αριθμό ασφαλισμένων.

Σας γνωρίζουμε ότι στον ΕΟΠΥΥ Ρεθύμνου η μοναδική που έχει υπογράψει σύμβαση ως οικογενειακή Παιδίατρος είναι η κ. Καπελάκη Ειρήνη, η οποία μπορεί να δεχτεί, μέσα στα πλαίσια της δωρεάν εξέτασης, παιδιά ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (έως 1500 παιδιά) εφόσον κάνουν πρώτα εγγραφή στην πλατφόρμα του οικογενειακού Παιδίατρου.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο της Παιδιάτρου: 28310-36306 από τις 9:00 πμ έως τις 12:00 μμ τις εργάσιμες ημέρες και στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., έχοντας μαζί τους το ΑΜΚΑ του γονέα που ασφαλίζει το παιδί και το ΑΜΚΑ του παιδιού.

Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν τα σχολεία ευθύνης σας και κατ’ επέκταση λάβουν γνώση οι γονείς που επιθυμούν να προχωρήσουν στην διαδικασία εγγραφής των παιδιών τους για την παροχή δωρεάν παιδιατρικού ελέγχου σε συγκεκριμένο αριθμό εγγραφών.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ


Εκτύπωση   Email