Αναστολή λειτουργίας σχολείου. Πρώτη ενημέρωση για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στο σχολείο μας 15-11-2020

Αγαπητοί γονείς,

σύμφωνα με το ΦΕΚ 5044/14-11-2020, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δημοτικών σχολείων από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και προβλέπεται η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται με τη μορφή της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (ΕξΑΕ).

Από την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, οι εκπαιδευτικές διαδικασίες θα υλοποιούνται μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. Η κανονική έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18-11-2020, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και θα είναι υποχρεωτική. Σχετικά με την προστασία των  προσωπικών δεδομένων των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπ/ση, μπορείτε να ενημερωθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: Ενημέρωση μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 («ΓΚΠΔ») και του Ν. 4624/2019 (ΥΠΑΙΘ).

Για τα Δημοτικά Σχολεία το διαδικτυακό μάθημα θα διαρκεί 30 λεπτά, σύμφωνα με το παρακάτω ωρολόγιο καθημερινό πρόγραμμα:

1η ώρα: 14.10 - 14.40

2η ώρα: 14.50 - 15.20

3η ώρα: 15.30 - 16.00

4η ώρα: 16.10 - 16.40

6η ώρα: 16.50 - 17.20

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα σας κοινοποιηθεί την Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα οι μαθητές μας θα μπουν στην εικονική αίθουσα του υπεύθυνου δασκάλου/ας του τμήματός τους για να γίνει δοκιμαστική εφαρμογή λειτουργίας της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τους/τις δασκάλους/ες για την οργάνωση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του κάθε τμήματος. Μέχρι τότε επισημαίνουμε και υπενθυμίζουμε τα ακόλουθα:

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (Webex) είναι δυνατή χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη και η ενεργοποίηση μαθητικών λογαριασμών μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές απλώς θα ακολουθήσουν τη διεύθυνση που θα τους υποδειχτεί και στην οποία θα λειτουργεί η ψηφιακή τάξη κάθε εκπαιδευτικού. Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας webex υπάρχουν στην ακόλουθη διεύθυνση (πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κάντε κλικ).

https://mathainoumestospiti.gov.gr/wp-content/uploads/2020/04/inedu-covid19-mathainoumestospiti-odigies-xrisis-mathites-goneis.pdf

Οι διευθύνσεις των ψηφιακών τάξεων των εκπαιδευτικών θα αποσταλούν στα email των γονέων μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 16-11-2020. Θα αναρτηθούν και στο ιστοχώρο του σχολείου μας www.kamaraki.gr

Από την έναρξη των διαδικασιών τηλεκπαίδευσης, η ενημέρωση των μαθητών θα γίνεται μέσω αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους λογαριασμούς των γονέων τους καθώς και στους λογαριασμούς των ίδιων των μαθητών, αλλά και από τον ιστοχώρο του σχολείου μας www.kamaraki.gr .

Οι μαθητικοί λογαριασμοί στο ΠΣΔ είναι απαραίτητοι για την πρόσβαση των μαθητών στις πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (e-me και eclass), εφόσον οι εκπαιδευτικοί επιλέξουν να αξιοποιήσουν τις πλατφόρμες αυτές. Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό του μαθητικού λογαριασμού, αλλά θυμάστε το όνομα χρήστη, προχωρήστε σε διαδικασία ανάκτησης, κάνοντας χρήση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει Εάν έχετε ξεχάσει και το όνομα χρήστη ή δεν μπορείτε να κάνετε ανάκτηση κωδικών επικοινωνήστε με το σχολείο αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, 2Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και αναφέρετε το ονοματεπώνυμο και το τμήμα/τάξη του παιδιού για την ανάκτηση των κωδικών ή έκδοση νέου κωδικού. Παρακαλούμε μην επικοινωνείτε τηλεφωνικά για τον σκοπό αυτό, γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τη διαδικασία αυτή άμεσα. Όταν γίνει ανάκτηση των στοιχείων από μέρους μας ή εκδοθεί νέος κωδικός, θα ενημερωθείτε για τα στοιχεία του λογαριασμού μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η δωρεάν πρόσβαση μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας για σύνδεση με τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης ισχύει και φέτος. Διαβάστε εδώ για τις διευθύνσεις δωρεάν πρόσβασης https://www.minedu.gov.gr/ypapegan/anakoinoseis/44584-06-04-20-xoris-xreosi-apo-kinita-diktya-i-prosvasi-se-psifiakes-platformes-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi-3 

Για την παραλαβή βιβλίων και υλικού των παιδιών που έχει παραμείνει στο σχολείο θα ενημερωθείτε με νεότερο μήνυμα τον/την υπεύθυνο/η δάσκαλο/α. Παρακαλούμε κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας των δια ζώσης μαθημάτων να παρακολουθείτε τον ιστοχώρο μας www.kamaraki.gr όπου θα αναρτώνται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Να σας ενημερώσουμε επίσης, ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι Η/Υ ή tablet για τους μαθητές του σχολείου μας. Δεν μας έχει έρθει κανένας Η/Υ ή tablet από το ΥΠΑΙΘ, η ρύθμιση τέτοιων θεμάτων ξεπερνά κατά πολύ τη δική μας αρμοδιότητα και δυνατότητα. Σε περίπτωση που μας σταλούν θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε, άμεσα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη στήριξή σας μέχρι σήμερα, μαζί θα τα καταφέρουμε και φέτος στην υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ και κρατάμε ασφαλή τα παιδιά μας

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Εκτύπωση   Email