Στο σχολείο μας ήρθε Ψυχολόγος. Χαιρετισμός

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Ονομάζομαι Ιωάννα Σαμαρά και είμαι Ψυχολόγος. Θα βρίσκομαι στο σχολείο σας για το τρέχον σχολικό έτος. Εύχομαι από καρδιάς το παρόν μήνυμα να βρίσκει εσάς και τους αγαπημένους σας υγιείς και χαμογελαστούς.

Βιώνουμε όλοι μας καταστάσεις πρωτόγνωρες και σίγουρα κολυμπάμε σε αχαρτογράφητα νερά! Με τις τωρινές συνθήκες θα μπορούμε να επικοινωνούμε ηλεκτρονικά αλλά και μέσω τηλεφώνου. Όσοι γονείς ή μαθητές το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω e-mail και να κανονίσουμε μία συζήτηση για θέματα που ίσως σας απασχολούν. Σε κάθε περίπτωση, καλύπτεστε από την εχεμύθεια και το απόρρητο του ψυχολόγου, που σημαίνει ότι όσα μου αναφέρετε μένουν μόνο σε μένα.

Οι μεγάλες αλλαγές που έχουμε βιώσει το τελευταίο διάστημα φθείρουν τη ψυχική μας υγεία και είναι σημαντικό να αναζητούμε υποστήριξη, όπως θα αναζητούσαμε περίθαλψη και για τη σωματική μας υγεία. Είμαι εδώ για να σας ακούσω, να σας υποστηρίξω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να σας παρέχω υλικό που ίσως σας φανεί χρήσιμο. Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι έχουμε από νωρίς στη ζωή μας την ικανότητα να ανακάμπτουμε μετά από δύσκολα γεγονότα και να προσαρμοζόμαστε στο περιβάλλον μετά από αυτά.

Μπορούμε να βγούμε δυνατοί μέσα από τις δυσκολίες που συναντάμε, καθώς διαθέτουμε τη λεγόμενη «ψυχική ανθεκτικότητα». Το σχολείο αποτελεί ένα από τα πιο κατάλληλο πλαίσιο προαγωγής της ψυχικής ανθεκτικότητας αλλά και της καλλιέργειας της αισιοδοξίας των μαθητών, των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών που βιώνουν μαζί με τους μαθητές τους τις αλλαγές που συμβαίνουν και είναι αποκαρδιωμένοι από την τρέχουσα κατάσταση στα σχολεία.

Θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου, και είμαι αισιόδοξη πως σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να τα πούμε και δια ζώσης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καλή μας αρχή!

Σαμαρά Ιωάννα, Ψυχολόγος ΠΕ23